Nachos met gehakt en kaas. Maak er een TexMex feestje van en bereid deze Nachos met pittig gehakt en lekker veel gesmolten kaas erover. Jammie!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- 300 gr rundergehakt
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout
- olijfolie
- 1 blikje mais
- 1 zak (185 gr) nacho chips
- 200 gr geraspte cheddar
- 3 snack paprika’s
- 1 lenteui
- 4 takken koriander
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Zet een grote ovenschaal klaar en vet deze licht in.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak dit fijn en verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Bak het gehakt rul in een pan, en voeg de paprika- en komijnpoeder toe. Bak dan de gesnipperde ui, knoflook en tomaten toe en laat meebakken.
Laat de mais uitlekken, voeg toe aan het gehaktmengsel en laat ook even meebakken.
Verdeel de helft van de nacho chips over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van het gehakt op en verdeel de helft van de geraspte kaas erover.
Verdeel hierop de rest van de nacho chips, het gehakt en de geraspte kaas. Zet de schaal in de hete oven en laat het ongeveer 10 minuten gratineren.
Snijd ondertussen de snack paprika’s in reepjes, de lenteui in dunne ringen en hak de koriander grof.
Haal de schaal uit de oven en garneer met de paprika, lenteui en koriander. Lekker met de zelfgemaakt guacamole.