Deze mosselen met chorizo en tomaatjes zijn mosselen met een Spaanse twist door het gebruik van de pittige chorizo, uien en knoflook. Nu er weer volop mosselen zijn, moet je ervan genieten. Ik probeer altijd zoveel mogelijk te variëren met mosselen. Dan weer eens een Aziatische of Turkse twist en nu dus een Spaans tintje. En dat is zo leuk van mosselen, omdat ze vrij neutraal van smaak zijn, kan je ze goed combineren met andere smaken.
Voor het bereiden van mosselen is het wel handig dat je een speciale mosselpan hebt. Vooral als je ze regelmatig bereid, is zo’n pan onmisbaar in jouw keuken.

 

Spaanse mosselen

 

Deze smaakvolle mosselen met chorizo en tomaat zijn een heerlijk eenpansdiner dat in minder dan 30 minuten klaar is! Als je bedenkt hoe indrukwekkend het serveren van een pot dampende hete mosselen is, is dit recept verrassend eenvoudig te maken. Dit recept voor mosselen maakt optimaal gebruik van een paar hoogwaardige ingrediënten om een heerlijk luxe maaltijd te creëren die minder dan een half uurtje in beslag neemt. Serveer het met warm, knapperig brood om van alle heerlijke sappen te genieten en je waant je in de zeevruchtenhemel!

Mosselen

 

Verse mosselen mogen niet te visachtig ruiken en de schelpen moeten goed gesloten zijn. Als er schelpen open zijn, drukt u deze dicht. Als de mossel niet dicht blijft, is deze hoogstwaarschijnlijk dood en moet deze samen met de kapotte schelpen in de zak worden weggegooid.
Hoe maak ik mosselen schoon? Dat kan je hier* lezen.
Hoe weet ik wanneer de mosselen gaar zijn?
Je weet dat de mosselen volledig gaar zijn als de schelpen allemaal open zijn. Gooi mosselen met gesloten schelpen weg.

 

Nog meer mosselen:

 

Noedels met pittige mosselen en paksoi
Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook
Rode curry orzotto met mosselen
Mosselen in pittige tomatensaus
Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)
Mosselen in citroen knoflooksaus
Gegratineerde mosselen met dille
Taco’s met krokante mosselen

 

Tips:

 

Witte wijn: Elke droge witte wijn die je graag drinkt, zal werken in en bij dit gerecht.

Serveer deze mosselen met warm, knapperig brood en een frisse salade.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mosselen met chorizo en tomaatjes: