Miso Bavette met roergebakken Asperges

Tijdens een barbecue op Ibiza, had mijn broertje (die daar woont) een steak gemarineerd met miso. Wij vonden dat zo lekker, dat moest ik thuis natuurlijk ook proberen. Kreeg zelfs een zakje miso mee van de lieverd. Heb heel veel geexperimenteerd met de miso en toen was het zakje op. Maar gelukkig een adresje gevonden waar ik het online kon bestellen, dus ik heb het weer in huis. Nu staat miso niet op mijn crash dieet lijstje van je wel/niet mag eten, maar om het dieet een beetje op te pimpen gebruik ik het toch maar. Net zoals de vissaus, rode peper, gember en knoflook bij de asperges. Deze miso bavette met roergebakken asperges is wederom een geslaagd crash dieet gerechtje. Ook heerlijk als je niet op dieet bent (haha). Natuurlijk kan je ook een ander soort steak gebruiken hiervoor.

Tip:

Ik heb een CedarWood ovenplank gebruikt, die ik ooit ontvangen heb van Koken op Hout,  hierdoor krijgt het vlees nog meer smaak.

Sambal bij?

Ik heb voor de marinade zelfgemaakte sambal gebruikt. Wil je die ook maken, dan kan je hier het recept vinden.

 

Recept Miso Bavette met roergebakken Asperges:

Miso bavette met roergebakken asperges. Wow weer een heerlijk crash dieet gerecht met Oosterse smaken is deze Miso bavette met roergebakken asperges.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Barbecue, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

Bavette

  • 600 gr bavette
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rode miso
  • 1 el sambal

Asperges

  • 300 gr witte asperges
  • 300 gr groene asperges
  • 1/2 rode peper, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Meng de olijfolie met de miso en sambal. Smeer hiermee rondom de bavette goed in. Leg de bavette afgedekt in de koelkast en laat minimaal 2 uur marineren.
  • Haal het vlees ongeveer een uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit een (grill)pan op hoog vuur.
  • Als de pan loeiheet is grill je snel het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal of op een ovenplank en laat nog 15 minuten verder garen in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voordat je de bavette - dwars op de draad - in dunne plakjes snijdt.
  • Schil de witte asperges, snijd of breek de harde onderkanten af van de witte en groene asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges 4-5 minuten in kokend gezouten water.
  • Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Verhit een wokpan met een beetje olijfolie en roerbak hierin de asperges samen met de rode peper, knoflook en gember.
  • Verdeel de plakjes bavette op de borden en serveer met de asperges.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating