Miso bavette met roergebakken asperges. Wow weer een heerlijk crash dieet gerecht met Oosterse smaken is deze Miso bavette met roergebakken asperges.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 35 minuten min
Gang Barbecue, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Bavette
- 600 gr bavette
- 1 el olijfolie
- 2 el rode miso
- 1 el sambal
Asperges
- 300 gr witte asperges
- 300 gr groene asperges
- 1/2 rode peper, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 el geraspte gember
- 1 el olijfolie
Meng de olijfolie met de miso en sambal. Smeer hiermee rondom de bavette goed in. Leg de bavette afgedekt in de koelkast en laat minimaal 2 uur marineren.
Haal het vlees ongeveer een uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit een (grill)pan op hoog vuur.
Als de pan loeiheet is grill je snel het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal of op een ovenplank en laat nog 15 minuten verder garen in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voordat je de bavette - dwars op de draad - in dunne plakjes snijdt.
Schil de witte asperges, snijd of breek de harde onderkanten af van de witte en groene asperges en snijd ze in stukken. Kook de asperges 4-5 minuten in kokend gezouten water.
Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Verhit een wokpan met een beetje olijfolie en roerbak hierin de asperges samen met de rode peper, knoflook en gember.
Verdeel de plakjes bavette op de borden en serveer met de asperges.