Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen met sucuk geworden. Lekkere maaltijd voor bijvoorbeeld in het weekend als je niet teveel werk wilt maken van het eten, maar toch een smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten.
Serveer er een lekker Turks brood bij.
Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees. Je kunt het vinden in de Turkse winkel.
Gebruik de steeltjes van de koriander in de saus en hak de blaadjes fijn om die over het gerecht te strooien als je het op tafel zet. Houd je niet van koriander, gebruik dan peterselie.
Probeer ook eens dit eenpansgerecht Mexicaanse hash brown
Linda Meester
oktober 7, 2017 @ 10:19 am
Dat ziet er lekker uit en we wilden al eens Turks brood gaan eten binnenkort
Hanneke de Jonge
oktober 7, 2017 @ 11:06 am
Hoi Linda, dank je wel. Dan moet je dit gerecht zeker eens proberen. Het is namelijk heerlijk bij het Turks brood.
Desi
oktober 7, 2017 @ 1:48 pm
Dit zo lekker. Gaan het reception zeker een keer p r oberen.
Hanneke de Jonge
oktober 7, 2017 @ 2:08 pm
Dank je wel Desi, moet je doen. Is inderdaad heel erg lekker.
Mom4life
oktober 8, 2017 @ 7:32 am
Heerlijk vind in dit. Al heb ik het nooit als ontbijt gehad toen ik 3 maanden in Turkije was. Misschien alleen bij de locals?
Hanneke de Jonge
oktober 8, 2017 @ 8:29 am
Dank je wel. Mijn zusje woont in Turkije en eet dit wel 's morgens. Ik vind het eerder een lunch of avondeten.
Ilse Zwart
oktober 8, 2017 @ 8:55 am
Oh wauw, ziet er echt super lekker uit! Kende ik helemaal niet.
Hanneke de Jonge
oktober 8, 2017 @ 11:28 am
Dank je wel Ilse. Ik zou zeggen probeer het eens, is helemaal niet moeilijk om te maken 🙂
henrike
augustus 26, 2020 @ 8:45 am
Word hier bijna 1x in de 2 weken gegeten en ik maak dan ook een portie voor een vriendin en haar man.
Hanneke de Jonge
augustus 26, 2020 @ 10:47 am
Hoi Henrike, heel leuk om te vernemen. Dankjewel, Hanneke
Naiema
april 22, 2021 @ 5:59 pm
Ik heb het vandaag voor het eerst gemaakt ik ben benieuwd, mijn vriend eet dit regelmatig op werk met zijn collega's
Hanneke de Jonge
april 24, 2021 @ 4:43 pm
Hallo Naiema, ik ben ook heel benieuwd wat jij ervan vond?