Deze luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus zijn de dikste en luchtigste pannenkoeken die je ooit zult eten. Ze zijn net zo makkelijk als traditionele pannenkoeken, maar 10x luchtiger en zo lekker. Ze zijn zacht in het midden met gouden randen en ze zijn de perfecte pannenkoeken als je zin hebt in extra dikke pannenkoeken om alle saus lekker op te nemen.
Als het op pannenkoeken aankomt, geldt: hoe luchtiger hoe beter, als je het mij vraagt.

 

Pancakes

 

Ik wilde een super luchtig pannenkoekenrecept maken, maar dan eentje die wat eenvoudiger is en waarschijnlijk geen extra tripje naar de supermarkt vereist.
Deze kwarkpannenkoekjes zijn alles wat je maar kunt wensen in een pannenkoekenrecept.
Het heeft gouden randjes, een milde en delicate smaak en ze zijn zacht en fluffy vanbinnen.
Perfect om al jouw favoriete pannenkoeken toppings aan toe te voegen

Wat ik ook zo fijn vind aan deze kwarkpannenkoeken is dat het beslag dikker is, waardoor je ze veel makkelijker om kunt draaien zonder dat het een pannenkoekenramp wordt. Zorg er wel voor dat je bakplaat of koekenpan niet te heet is, anders kunnen de pannenkoeken aan de buitenkant verbranden, maar van binnen nog deegachtig zijn.

Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus

 

Frambozensaus

 

Deze frambozencoulis is bijna te makkelijk om als recept te worden. Ik weet zeker dat jullie het resultaat superlekker zullen vinden!
Coulis is Frans voor een dikke saus die gemaakt is van gepureerde en gezeefde fruit.
Je kunt verse frambozen gebruiken voor deze saus, maar ik vind bevroren frambozen lekkerder.

 

Meer pannenkoekrecepten:

 

Volkoren pannenkoekjes 
Red velvet hartvormige pannenkoekjes
Roze havermout pannenkoekjes
Kruidige pannenkoekjes met koffie
Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen
Hollandse pannenkoeken
Pannenkoeken plank
Hartige pompoen pannenkoekjes

 

Tips:

 

Als je het beslag te dik vindt, kan je er telkens een paar eetlepels melk aan toevoegen tot het beslag de gewenste dikte heeft.

Ik bak meestal 4 pannenkoekjes tegelijk. Het beste is om het beslag meteen te gebruiken. Laat het niet tot morgen staan.

Deze frambozensaus blijft 5-7 dagen goed in de koelkast. Als je hem niet binnen een week opmaakt, kun je hem ook prima invriezen en eruit halen voor een snel en makkelijk dessert over ijs.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus: