Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden.
De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. Laat dit dus niet achterwege.
Er zijn nu nog volop Hollandse kersen te koop, dus ik had me weer laten verleiden om een grote zak te kopen bij de groenteboer. Gelukkig heb ik zo’n handig apparaatje die de kersen ontpit, dat scheelt weer een hoop werk. Eerst wassen natuurlijk, dan steeltjes verwijderen en door dat apparaatje halen en de kersen zijn klaar voor gebruik. Ik heb ze in een pannetje even opgewarmd met wat water en een heerlijke Acaciahoning die ik mocht ontvangen in een foodybox.
Nog meer pannenkoekjes
Probeer ook eens deze Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus.