Ga terug
–+ servings
Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen. Het is volop kersentijd en ik had weer een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heb ze gebruikt voor deze zalige Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kersen, ontpit
  • 50 ml honing

Pannenkoekjes

  • 100 gr havervlokken
  • 2 grote eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el vanillesuiker
  • 200 ml yoghurt
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe de kersen samen met een half glas water en de honing in een pan en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten koken, zet het vuur dan uit.
  • Doe de havervlokken in een keukenmachine en maal dit tot je een grof bakmeel hebt.
  • Klop de eieren in een kom schuimig op. Voeg daar de havermeel bij en roer dit erdoor.
  • Meng dan de bakpoeder, kaneel, vanillesuiker en yoghurt erdoor. Je hebt nu een dik beslag.
  • Zet een pannenkoekenpan (of een antiaanbakpan) op het vuur en doe daar een theelepeltje olie in. Als de pan warm geworden is lepel dan het beslag in de pan.
  • Een eetlepel is genoeg om 1 pannenkoekje te maken. Je kunt er ongeveer vier tegelijk bakken in de pan.
  • Als de bovenkant van het beslag begint de bubbelen (gaatjes erin), dan kan je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien. Bak de andere kant ook in ongeveer 1-2 minuutjes.
  • Schep de pannenkoekjes uit de pan en houd ze warm (op een warm bord of in een warme oven) en bak de andere vier pannenkoekjes.
  • Leg twee pannenkoekjes op een bord en lepel hierop de kersen met de saus.