Lavendelkoekjes

Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakker, maar toch maar aan de slag gegaan. Je moet niet teveel lavendel gebruiken, anders gaat het teveel naar lavendelzeep smaken en dat wil je niet. De vanille en limoenrasp gaan heel goed samen met de lavendel. Koekjes zijn goed geslaagd, ze smaken heerlijk maar het zal wel weer even duren voordat ik mij weer aan koekjes bakken waag. Nu nog een ander recept verzinnen met lavendel.

En dat is Kip met citroen en lavendel geworden. Ook proberen? Hier vind je het recept.

Lavendelkoekjes. Lavendelkoekjes bakken is een leuk klusjes. Gebruik niet teveel lavendel anders gaan de koekjes naar lavendelzeep smaken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 g zachte boter
  • 180 g fijne suiker
  • 250 g bloem
  • 100 g kokosmeel
  • 1 limoen, rasp ervan
  • 1/2 vanillestokje
  • snufje zout
  • 2 el lavendel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een bakplaat in of bedek het met bakpapier.
  • Klop de boter en de suiker in de keukenmachine luchtig.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit en meng dit door de boter.
  • Vijzel of hak de lavendel fijn.
  • Zeef de bloem en de kokosmeel boven een mengkom en voeg hier de lavendel aan toe. Voeg het bloem toe aan de botermassa en roer het even goed door elkaar en kneed daarna verder met je handen tot er een egaal deeg ontstaat.
  • Haal het deeg uit de kom en leg het op plastic folie en pak het in het plastic. Laat het 30 minuten in de koelkast liggen.
  • Haal de rol uit de koelkast, verwijder en plastic en bestrooi je aanrecht met bloem. Rol het deeg hierop uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter. Steek hier 24 hartjes uit en leg ze op een bakplaat voorzien van bakpapier.
  • Bak de koekjes in circa 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating