Dit  krabbetjes vlees recept uit de oven worden gekruid met een droge rub, geglaceerd met barbecuesaus en gegaard tot ze zacht en heerlijk zijn. Het werkt met elke combinatie van dry rub en barbecuesaus. Wist je dat je barbecuerestaurantwaardige krabbetjes kunt maken in je eigen keuken? Dat kan! Met dit beproefde recept maak je malse, sappige krabbetjes die je keer op keer wilt bereiden.

Vleeskrabbetjes

Wat zijn krabbetjes? Veel jongeren kennen krabbetjes niet meer. Soms worden ze nog aan erwtensoep toegevoegd, maar vroeger werden ze vaak langzaam gesudderd in een pan.

Spareribs en krabbetjes lijken op elkaar, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Ribbetjes die van de lende van het varken worden gesneden, heten spareribs. Dit vlees is mager en mals. Kom je dichter bij het borstbeen, dan spreken we van krabbetjes. Deze ribben bevatten veel meer vlees en ook wat meer vet.

Het is vreemd dat krabbetjes tegenwoordig zo weinig gegeten worden, want ze zijn ontzettend lekker. Ze zijn goedkoop en zitten boordevol smaak. Hoewel ze langer nodig hebben om te bereiden dan spareribs, zijn ze het wachten meer dan waard. Je kunt ze behandelen als grote spareribs, maar krabbetjes hebben een eigen unieke smaak.

Krabbetjes kunnen gerookt, gegrild of gebakken worden. Ze worden meestal gekruid, vaak geserveerd met een barbecuesaus en zijn geweldig op de barbecue. Voor dit recept gebruik je echte krabbetjes, geen spareribs. Omdat krabbetjes meer vet bevatten dan spareribs, hebben ze ook meer smaak. Persoonlijk vind ik ze lekkerder, ook omdat er meer vlees aan zit.

Droge Rub

Ik heb de American barbecue kruidenmix van Euroma gebruikt, maar je kunt ook je eigen rub samenstellen of jouw favoriete barbecuekruiden gebruiken. Kruid het vlees rondom en laat het een paar uur of een nacht marineren. Bestrijk de krabbetjes vervolgens rondom met barbecuesaus en grill ze nog ongeveer 10 minuten.

Maak Je maaltijd compleet

Serveer deze heerlijke krabbetjes met een van deze traditionele bijgerechten:

Krabbetjes vlees recept: