Ga terug
+ servings
Dit krabbetjes vlees recept worden gekruid met een droge rub, vervolgens geglaceerd met barbecuesaus en gegaard tot ze zacht zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 20 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg krabbetjes
  • 3 el barbecuekruiden
  • 200 ml barbecuesaus
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de ribbetjes los van elkaar.
  • Bestrooi de krabbetjes rondom met de barbecuekruiden, let ze in een grote afsluitbare zak en leg dit een paar uur of een nacht in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Haal de ribbetjes uit de zak en leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie.
  • Schuif ze in de oven en bak ze twee uur of zo lang tot het vlees bijna van het bot valt (halverwege de ribbetjes wel even omdraaien). Haal ze dan uit de oven.
  • Besmeer de krabbetjes rondom met de barbecuesaus en grill de ribbetjes aan beide kanten even op een hete barbecue, een hete grillpan of onder de hete grill van de oven.
  • Serveer de krabbetjes op een schaal en serveer nog wat barbecuesaus apart in een kom.
  • Lekker met frietjes en een salade.