Deze kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip zijn lekker op de barbecue of om zo te bakken in een bakpan of grillpan. Ik heb hiervoor kipdijfilets gebruikt, deze zijn iets vetter dan kipfilets en daarom beter geschikt om te grillen. Dit vlees droogt minder uit dan de kipfilet op de grill en hebben meer smaak. Maar als je wilt dan kan je ook kipfilets gebruiken.
Leg de houten prikkers eerst een tijdje in koud water, zodat de stokjes niet zo snel zullen verbranden op de barbecue.

 

Sumak is een specerij uit de Midden-Oosterse keuken. Het is een zuur rood besje wat vermalen wordt tot poeder. Het kan gebruikt worden in marinades, sausjes/dressings of door een salade om een extra ‘zuurtje’ toe te voegen. Het is ook lekker over gegrilde groenten, kip of vis. Of strooi het over zelfgemaakte hummus. Het wordt meestal gebruikt in plaats van citroen.
Tahini of tahin is een sesampasta.
Sumak en tahini is te koop bij grotere supermarkten en uiteraard in de Turkse/Marokkaanse winkels.

 

Spiesjes

 

En nog zulke lekkere spiesjes zijn deze Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus, probeer die ook eens.