Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, zit ik nog helemaal in de stamppotten modus. Ik had ook nog een flesje Koreaanse Bulgogi BBQ pork saus staan die ik van Chung Jung One mocht ontvangen. De combinatie was gemaakt: Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Korea meets Holland. Een stamppot voor de durfals, je moet wel heel gek op kimchi zijn om deze stamppot lekker te vinden moet ik er eerlijk bij vermelden. De Kimchi is erg pittig, probeer eerst maar niet te veel door de aardappelpuree, dan kan je altijd nog meer Kimchi toevoegen. Manlief moest er wel erg aan wennen en wist niet zeker of hij het nou lekker vond of niet.

Kimchi is Aziatische gefermenteerde kool met een friszure pittige smaak en wordt geserveerd als bijgerecht. Zeg maar een Nederlandse zuurkool.
Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar ook van varkensvlees. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd.
Deze speklapjes zijn ook erg lekker met witte rijst.

 

Kimchi

 

Het recept voor zelfgemaakte Kimchi vind je hier.

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Korea meets Holland in deze bijzondere Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Een pittig recept voor durfals!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • # speklapjes#
  • 500 gr speklapjes
  • 100 ml Korean BBQ Bulgogi saus
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 900 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr kimchi
  • 2 el sesamolie
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de speklapjes in hele dunne reepjes en doe dit in een kom. Meng het met de saus en laat het ongeveer een uurtje marineren.
  • Kook de aardappelen gaar in ruim water met een beetje zout. Giet dan af en stamp ze fijn met een beetje sesamolie. Giet de kimchi af en snijd het iets fijner en meng dit door de aardappelpuree.
  • Laat een wok met een beetje olie heet worden op heet vuur. Roerbak hierin de reepjes speklap ongeveer 10 minuten tot het vlees gaar en lekker bruin geworden is. Strooi op het laatst wat lente-ui erbij.
  • Serveer de stamppot op een bord en schep daar het vlees op. Bestrooi met sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating