Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Korea meets Holland in deze bijzondere Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Een pittig recept voor durfals!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch, Nederlands
Speklapjes
- 500 gr speklapjes
- 100 ml Korean BBQ Bulgogi saus
- 1 el zonnebloemolie
- 2 lente-uien, in dunne ringen
Stamppot
- 900 gr kruimige aardappelen
- 400 gr kimchi
- 2 el sesamolie
- sesamzaadjes
Snijd de speklapjes in hele dunne reepjes en doe dit in een kom. Meng het met de saus en laat het ongeveer een uurtje marineren.
Kook de aardappelen gaar in ruim water met een beetje zout. Giet dan af en stamp ze fijn met een beetje sesamolie. Giet de kimchi af en snijd het iets fijner en meng dit door de aardappelpuree.
Laat een wok met een beetje olie heet worden op heet vuur. Roerbak hierin de reepjes speklap ongeveer 10 minuten tot het vlees gaar en lekker bruin geworden is. Strooi op het laatst wat lente-ui erbij.
Serveer de stamppot op een bord en schep daar het vlees op. Bestrooi met sesamzaadjes.