Jalapeño Saus

Deze pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants. Het is een frisse en pittige saus die jouw gerechten een extra kick kunnen geven. Ook lekker om te serveren bij tortilla chips, op een lekkere steak of bij quesadilla’s.
Jalapeño pepers kunnen erg pittig zijn. Als je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd uit de pepers, wordt de saus iets minder pittig.

Serveer de Jalapeño saus bij deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs.

Jalapeño saus. Deze lekkere pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 3 jalapeño pepers
  • 2 knoflookteentjes
  • 30 gr koriander
  • 5 el limoensap
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Snijd de jalapeño pepers doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in stukken. Snijd de knoflookteentjes in stukken en hak de koriander.
  • Doe dit in je keukenmachine en maal het fijn. Voeg dan al draaiend de limoensap en zonnebloemolie toe en meng tot een gladde lichtgroene saus.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe de saus in een schone jampot of weckpot.
  • De saus blijft ongeveer drie dagen goed in de koelkast.

4 reacties

  1. Hoi Hanneke,
    Ik vroeg me af. Als je de salsa gedurende 10 min kookt en je het vervolgens in gesteriliseerde potjes doet, zou je het dan niet veel langer kunnen bewaren. Wel de ph in de gaten houden. Ik heb binnenkort nogal wat jalapenos v eigen planten, vandaar. Ik vroeg het me af.

  2. Hoi Henri, ik denk dat dit een hele goede oplossing is om veel jalapenos zo te verwerken. De smaak zal alleen iets anders zijn dan de rauwe pepers, maar het blijft volgens mij nog wel een lekkere pittige saus. Wel belangrijk is dat de potten inderdaad goed gesteriliseerd zijn. Succes ermee. Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating