Deze pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants. Het is een frisse en pittige saus die jouw gerechten een extra kick kunnen geven. Ook lekker om te serveren bij tortilla chips, op een lekkere steak of bij quesadilla’s.
Jalapeño pepers kunnen erg pittig zijn. Als je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd uit de pepers, wordt de saus iets minder pittig.
Serveer de Jalapeño saus bij deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs.
Roderick
februari 4, 2018 @ 4:33 pm
Gaat bij mijn bbq sausen
Hanneke de Jonge
februari 4, 2018 @ 5:37 pm
Lekker!
Henri
augustus 15, 2019 @ 12:13 pm
Hoi Hanneke,
Ik vroeg me af. Als je de salsa gedurende 10 min kookt en je het vervolgens in gesteriliseerde potjes doet, zou je het dan niet veel langer kunnen bewaren. Wel de ph in de gaten houden. Ik heb binnenkort nogal wat jalapenos v eigen planten, vandaar. Ik vroeg het me af.
Hanneke de Jonge
augustus 15, 2019 @ 12:20 pm
Hoi Henri, ik denk dat dit een hele goede oplossing is om veel jalapenos zo te verwerken. De smaak zal alleen iets anders zijn dan de rauwe pepers, maar het blijft volgens mij nog wel een lekkere pittige saus. Wel belangrijk is dat de potten inderdaad goed gesteriliseerd zijn. Succes ermee. Groetjes, Hanneke