Jalapeño saus. Deze lekkere pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
- 3 jalapeño pepers
- 2 knoflookteentjes
- 30 gr koriander
- 5 el limoensap
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl zout
Snijd de jalapeño pepers doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in stukken. Snijd de knoflookteentjes in stukken en hak de koriander.
Doe dit in je keukenmachine en maal het fijn. Voeg dan al draaiend de limoensap en zonnebloemolie toe en meng tot een gladde lichtgroene saus.
Breng op smaak met zout.
Doe de saus in een schone jampot of weckpot.
De saus blijft ongeveer drie dagen goed in de koelkast.