Ga terug
+ servings
Jalapeño saus. Deze lekkere pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 jalapeño pepers
  • 2 knoflookteentjes
  • 30 gr koriander
  • 5 el limoensap
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Snijd de jalapeño pepers doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in stukken. Snijd de knoflookteentjes in stukken en hak de koriander.
  • Doe dit in je keukenmachine en maal het fijn. Voeg dan al draaiend de limoensap en zonnebloemolie toe en meng tot een gladde lichtgroene saus.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe de saus in een schone jampot of weckpot.
  • De saus blijft ongeveer drie dagen goed in de koelkast.