Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in!
Natuurlijk kan je ook tortelloni of een ander soort pasta zoals macaroni gebruiken in de soep. Wat jij maar lekker vindt.
Ik heb gele en rode uien gebruikt in deze soep, maar je kunt natuurlijk ook alleen gele uien gebruiken. Ik mocht een grote zak biologische gele en rode uien ontvangen van een boer uit onze mooie Flevopolder. Uiteraard moest ik daarvan iets lekkers maken.

 

Toch liever de Franse klassieker maken. Dan vind je hier het recept voor de Franse uiensoep.

Italiaanse uiensoep met ravioli. Een heerlijke vullende soep voor koude dagen. Maak eens een Italiaanse uiensoep met ravioli.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 500 gr gele uien
  • 500 gr rode uien
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes tijm
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 ml balsamico
  • 1,5 ltr runderbouillon
  • peper en zout
  • 250 gr verse ravioli 5 formaggio
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • --
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de uien op laag vuur - af en toe roerend - 20-25 minuten of totdat de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
  • Voeg de knoflook, tijmblaadjes en oregano toe en giet nu al roerend de balsamico erbij en breng aan de kook. Laat de balsamico even inkoken.
  • Voeg dan de bouillon toe en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef of de soep goed van smaak is, voeg eventueel peper en zout toe.
  • Kook de ravioli apart volgens aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en meng ze door de soep.
  • Schep de soep in grote kommen of diepe borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas over

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating