Ga terug
–+ servings
Italiaanse uiensoep met ravioli. Een heerlijke vullende soep voor koude dagen. Maak eens een Italiaanse uiensoep met ravioli.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 500 gr gele uien
  • 500 gr rode uien
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes tijm
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 ml balsamico
  • 1,5 ltr runderbouillon
  • peper en zout
  • 250 gr verse ravioli 5 formaggio
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • --
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de uien op laag vuur - af en toe roerend - 20-25 minuten of totdat de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
  • Voeg de knoflook, tijmblaadjes en oregano toe en giet nu al roerend de balsamico erbij en breng aan de kook. Laat de balsamico even inkoken.
  • Voeg dan de bouillon toe en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef of de soep goed van smaak is, voeg eventueel peper en zout toe.
  • Kook de ravioli apart volgens aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en meng ze door de soep.
  • Schep de soep in grote kommen of diepe borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas over