Italiaanse uiensoep met ravioli. Een heerlijke vullende soep voor koude dagen. Maak eens een Italiaanse uiensoep met ravioli.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Italiaans
- olijfolie
- 500 gr gele uien
- 500 gr rode uien
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 takjes tijm
- 1 el gedroogde oregano
- 50 ml balsamico
- 1,5 ltr runderbouillon
- peper en zout
- 250 gr verse ravioli 5 formaggio
- Parmezaanse kaas
Verwijder de schil van de uien en knoflook. Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
--
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de uien op laag vuur - af en toe roerend - 20-25 minuten of totdat de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
Voeg de knoflook, tijmblaadjes en oregano toe en giet nu al roerend de balsamico erbij en breng aan de kook. Laat de balsamico even inkoken.
Voeg dan de bouillon toe en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen.
Proef of de soep goed van smaak is, voeg eventueel peper en zout toe.
Kook de ravioli apart volgens aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en meng ze door de soep.
Schep de soep in grote kommen of diepe borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas over