Ik ben gek op quesadilla’s, ze zijn heerlijk en lekker snel klaar. Je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltje eten. Op de site vind je diverse recepten voor quesadilla’s, zoek je maar eens op. Vandaag eten we Italiaanse quesadilla’s. Lekkere Italiaanse smaken in een tortilla.
Quesadilla’s zijn de Mexicaanse tosti’s. Het betekent kaasdingetje. En dat zijn het ….. lekkere kaasdingetjes. Je belegt de helft van een tortilla wrap met kaas en nog andere lekkerheden, vouwt hem dan dubbel en dit gaat in de pan. Even aan beide kanten goudbruin bakken en klaar is je Mexicaanse tosti. Serveer er een lekkere pittige salsa, chilisaus of guacamole bij en je hebt een complete maaltijd. Bij de Italiaanse quesadilla’s is een zelfgemaakte pesto natuurlijk het lekkerst.
Pesto
Natuurlijk maak je de pesto zelf. Het recept voor pesto vind je hier.
Ingrediënten
- 4 grote tortilla wraps
- 2 bollen mozzarella
- 100 gr salami (dunne plakken)
- 1 pot zongedroogde tomaten
- peper
- olijfolie
Instructies
- Snijd de mozzarella in dunne plakken.
- Leg op een helft van de tortilla's een paar plakken lekkere salami en verdeel hierover de plakken mozzarella.
- Leg er nog wat zongedroogde tomaatjes tussen en bestrooi met peper uit de molen.
- Vouw de tortilla dubbel en bak ze in een grote bakpan (ik gebruik hiervoor een platte pannenkoekpan) in een beetje olijfolie.
- Bak ze op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
- Snijd ze dan in stukken en serveer ze met de zelfgemaakte pesto.