Italiaanse quesadilla's. Een lekkere en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Maar in het weekend natuurlijk ook heerlijke.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans, Mexicaans
- 4 grote tortilla wraps
- 2 bollen mozzarella
- 100 gr salami (dunne plakken)
- 1 pot zongedroogde tomaten
- peper
- olijfolie
Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Leg op een helft van de tortilla's een paar plakken lekkere salami en verdeel hierover de plakken mozzarella.
Leg er nog wat zongedroogde tomaatjes tussen en bestrooi met peper uit de molen.
Vouw de tortilla dubbel en bak ze in een grote bakpan (ik gebruik hiervoor een platte pannenkoekpan) in een beetje olijfolie.
Bak ze op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd ze dan in stukken en serveer ze met de zelfgemaakte pesto.