Lamsnek is ongeveer het lekkerste stukje stoofvlees van het lam. Het is helemaal niet duur (bij de Turkse slager) en er zit veel smaak in dit vlees. Om er nog meer smaak aan te geven heb ik deze keer een Indiase lamsnek curry gemaakt. Een heerlijke kruidige curry is het geworden.
Lamsnek
Laat je slager de lamsnek in stukken of schijven snijden. Door het vlees te stoven met bot en al, krijg je veel smaak in het gerecht. Je kunt ook ander lamsvlees gebruiken hiervoor, vraag je slager of hij dit in stukken snijd voor je.
Als je niet aan lamsvlees kunt komen of je houdt er niet van, gebruik dan runder riblappen.
Wat eet je erbij?
Dit gerecht is lekker met roergebakken rode kool en/of zelfgemaakt naanbrood.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Indiase Lamsnek Curry:
Ingrediënten
- 1 kg lamsnek, in stukken
- 700 ml kippen- of runderbouillon
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 tl zout
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 25 gr verse gember, in stukken
- 1 ui, in stukken
- 2 rode pepers, in stukken
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 2 tl kerriepoeder
Instructies
- Om een currypasta te maken doe je alle ingrediënten hiervoor in je keukenapparaat en mix tot je een smeuïge pasta hebt.
- Bak deze pasta ongeveer 10 minuten in een grote braad- of stoofpan.
- Bak het vlees in een koekenpan in een klein scheutje olijfolie goudbruin aan beide kanten.
- Bak eventueel in porties, je wilt niet dat het vlees gaat stoven omdat je teveel in de pan hebt.
- Voeg nu het vlees bij de currypasta in de stoofpan, voeg de bouillon toe en leg een deksel op de pan.
- Laat ongeveer 2-3 uur stoven op een middelhoog vuur of zolang totdat het vlees zacht geworden is.
- Haal na 2 uur de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan indikken en een lekkere saus wordt.


