Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van maïs en kikkererwten met de kruidenmix erdoor. Een dip maken van alleen maïs leek me geen goed idee, dit wordt dan wel heel rullig door de maïs, daarom heb ik er nog een blikje kikkererwten door gemengd. Het is een heerlijke iets zoetige hummus geworden met de lekkere kruidenmix erdoor. Als je deze kruidenmix niet kunt vinden, gebruik dan bijvoorbeeld kerriepoeder.

 

Lekker bij de borrel als dip met rauwe groente of op een toastje. Of bij de lunch op een geroosterde boterham of Turks brood.

 

Nog meer hummus recepten

 

Natuurlijk kan je ook nog andere groenten door de hummus verwerken. Ik heb heel veel lekkere hummus recepten op de site staan, wat dacht je van deze bijzonder mooie roze Bietenhummus.

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten. Deze keer een mooie gele en lekkere hummus gemaakt. Het gele komt van de mais en de kurkuma. Het is een Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Barbecue, Lunch, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik (340 gr) maïs
  • 1 blik (150 gr) kikkererwten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tahini
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Laat de maïs en kikkererwten uitlekken en doe het dan in een keukenmachine. Voeg daar de olie, tahin, gehakte knoflook, citroensap en kruiden toe en mix.
  • Voeg eventueel nog meer olie toe om het een smeuïg mengsel te laten worden. Laat de machine goed lang draaien. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Doe de hummus in een schaaltje en giet er nog een beetje olijfolie over en strooi er nog wat van de kruidenmix (of kerriepoeder) over.

2 reacties

  1. Ik heb het recept precies gevolgt, maar de hummus is waterig en niet lekker. Jammer, had me er op verheugd. De volgende keer bebruik ik een ander recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating