Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten. Deze keer een mooie gele en lekkere hummus gemaakt. Het gele komt van de mais en de kurkuma. Het is een Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 7 minuten min
Gang Barbecue, Lunch, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 1 blik (340 gr) maïs
- 1 blik (150 gr) kikkererwten
- 3 el olijfolie
- 2 el tahini
- 1 knoflookteentje
- 1 el citroensap
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- zout, naar smaak
Laat de maïs en kikkererwten uitlekken en doe het dan in een keukenmachine. Voeg daar de olie, tahin, gehakte knoflook, citroensap en kruiden toe en mix.
Voeg eventueel nog meer olie toe om het een smeuïg mengsel te laten worden. Laat de machine goed lang draaien. Breng op smaak met een beetje zout.
Doe de hummus in een schaaltje en giet er nog een beetje olijfolie over en strooi er nog wat van de kruidenmix (of kerriepoeder) over.