In de Foodybox herfst van Kroon op het Werk zat een Cool Bear vruchtenlimonade (0% suiker toegevoegd) Appel Peer. Deze vruchtenlimonade is natuurlijk al lekker om aangelengd met water zo te drinken, maar ik wil er iets leuks mee doen. Het is een herfst Sangria met appel en peer geworden. Een heerlijke sangria met herfstige smaken van appel en peer en de vruchtenlimonade geeft net die extra appel en peer smaak aan het drankje.
Eigenlijk mag ik helemaal niet meer drinken, maar deze sangria was zo lekker dat ik toch stiekem een glaasje genomen heb. Man oh man wat was dat lekker. Na een glaasje natuurlijk al hartstikke teut, maar dat was het waard (hihi). Voor een extra kick kan je er nog een scheutje bruine rum in doen! Maar dit was al genoeg alcohol voor mij.
Bedenk wel even van te voren dat je het maken wilt, de appel- en peerblokjes moeten namelijk even in de vriezer. Ze fungeren als ijsblokjes in dit drankje.
Sangria
Ik heb ook nog een hele zomerse Sangria voor jullie. Namelijk deze Witte tropische sangria. Ga die eens van de zomer maken!
Ingrediënten
- 1 grote appel
- 1 grote rijpe peer
- Appel en peer vruchtensiroop
- 2 flesjes apple cider
- 1 fles fruitige rode wijn
- 4 kaneelstokjes
Instructies
- Zet van te voren de siroop, apple cider en rode wijn in de koelkast.
- Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in blokjes.
- Doe de blokjes in een diepvrieszakje of bakje en laat minimaal een uur in de vriezer liggen.
- Zet vier glazen klaar, verdeel de appel- en peer stukjes over de glazen. Doe een of twee eetlepels vruchtensiroop in de glazen.
- Schenk ze dan tot halverwege met de rode wijn, vul de glazen af met de apple cider en steek er een kaneelstokje in. Serveer direct. Enjoy!