Herfst Sangri met appel en peer. Sangria is een typisch zomerdrankje, maar ik heb er een heerlijke herfstachtige versie van gemaakt met appel en peer.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands, Spaans
- 1 grote appel
- 1 grote rijpe peer
- Appel en peer vruchtensiroop
- 2 flesjes apple cider
- 1 fles fruitige rode wijn
- 4 kaneelstokjes
Zet van te voren de siroop, apple cider en rode wijn in de koelkast.
Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in blokjes.
Doe de blokjes in een diepvrieszakje of bakje en laat minimaal een uur in de vriezer liggen.
Zet vier glazen klaar, verdeel de appel- en peer stukjes over de glazen. Doe een of twee eetlepels vruchtensiroop in de glazen.
Schenk ze dan tot halverwege met de rode wijn, vul de glazen af met de apple cider en steek er een kaneelstokje in. Serveer direct. Enjoy!