Ga terug
–+ personen
Herfst Sangri met appel en peer. Sangria is een typisch zomerdrankje, maar ik heb er een heerlijke herfstachtige versie van gemaakt met appel en peer.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands, Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote appel
  • 1 grote rijpe peer
  • Appel en peer vruchtensiroop
  • 2 flesjes apple cider
  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 4 kaneelstokjes

Instructies
 

  • Zet van te voren de siroop, apple cider en rode wijn in de koelkast.
  • Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in blokjes.
  • Doe de blokjes in een diepvrieszakje of bakje en laat minimaal een uur in de vriezer liggen.
  • Zet vier glazen klaar, verdeel de appel- en peer stukjes over de glazen. Doe een of twee eetlepels vruchtensiroop in de glazen.
  • Schenk ze dan tot halverwege met de rode wijn, vul de glazen af met de apple cider en steek er een kaneelstokje in. Serveer direct. Enjoy!