Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis.
En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het werk voor je.
Vis bereiden
Eet jij nooit thuis vis, omdat je het spannend lijkt om dit klaar te maken.? Nou dat hoeft helemaal niet hoor. Een hele zalm op deze manier bereiden is eigenlijk super makkelijk. Je pak het goed in en schuift het in de oven. Kan bijna niet mislukken.
Zalm bereiden is nog nooit zo leuk geweest en het resultaat is een heerlijke vis die je uit het folie kunt scheppen.
Honing met citroen en mosterd is een heerlijke combi en daarbij nog roomboter, man oh man je eet je vingers erbij op. Deze combinatie zorgt voor heel veel smaak en laat de vis lekker stomen in de boterige saus.
Vispakketjes bereiden is sowieso een fijne manier om vis klaar te maken. Zo heb ik nog een recept van een pittig Oosters zalmpakketje uit de oven. Je kunt hiervoor ook een hele zalm gebruiken. En een Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal is ook zo lekker om in de oven te bereiden. Probeer die ook eens.
Het is wel belangrijk dat de vis goed ingepakt wordt in het aluminiumfolie, zodat de boter er niet uit loopt. Hierdoor wordt de zalm gegaard in de boter en in zijn eigen vocht. Pak het niet te strak in, de vis moet wel kunnen stomen in het pakketje. Leg hiervoor drie vellen aluminiumfolie iets overlappend op de bakplaat en pak de zalm hier losjes in.
Afhankelijk van de grootte en dikte van de vis, gaar je deze gaar tussen de 20-45 minuten. Check na ongeveer een klein half uurtje of de vis al gaar is. Als hij mooi lichtroze geworden is, kan je ervan uitgaan dat de zalm klaar is. Laat de zalm vooral niet te gaar worden, dan wordt deze helaas te droog.
Om de bovenkant van de zalm nog even te laten karamelliseren, kan je de zalm nog even onder de grill plaatsen. Het hoeft niet, maar het is wel lekker om het te doen.
Wat eet je erbij?
Ik heb heerlijke gebakken aardappeltjes en hele snijbonen erbij geserveerd.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Tine Ebberink
oktober 16, 2021 @ 8:48 am
Super lekker recept. Gisteren gemaakt voor het eerst dinertje mer vrienden na Corona en iedereen heeft genoten!
Tine
Hanneke de Jonge
oktober 16, 2021 @ 11:45 am
Beste Tine, heel leuk om te vernemen. Dankjewel.
Liesbeth
december 27, 2021 @ 5:55 pm
Net gemaakt, fantastisch lekker!!
Hanneke de Jonge
december 28, 2021 @ 8:33 am
Hoi Liesbeth, super leuk om te horen. Dankjewel.
Helouise
mei 26, 2022 @ 5:51 am
Smaakte ontzettend lekker!
Hanneke de Jonge
mei 26, 2022 @ 8:17 am
Hoi Helouise, dankjewel heel fijn om te horen. Mvg, Hanneke
Andrea van veelen
december 25, 2022 @ 10:24 am
Heerlijk resultaat en helemaal niet veel werk. Super idee voor een diner met vrienden je kan het heel goed voorbereiden en staat niet lang in de keuken een topper!
Hanneke de Jonge
december 26, 2022 @ 7:34 am
Hoi Andrea, dankjewel super leuk om te horen. En inderdaad een fijn recept om te maken voor een etentje met vrienden.
Maria
december 27, 2022 @ 12:35 pm
Geweldig recept, heerlijk en super makkelijk. Wij hadden gisteren met 11 personen 2x een halve zalm. Iedereen was onder de indruk dus je recept alweer gedeeld. Bedankt voor het delen. Aanrader !
Hanneke de Jonge
december 27, 2022 @ 2:02 pm
Hallo Maria, super leuk om te horen. Dankjewel dat je mij dit hebt laten weten en wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben.
Groetjes, Hanneke
Janette
januari 19, 2023 @ 6:10 pm
Dank voor dit heerlijke recept, gecombineerd met parel couscous en gebakken courgette met vadouvankruiden en gerookte paprika. Naast de vis in de alumium folie wat kerstomaatjes gepoft. Restaurant waardig!
Hanneke de Jonge
januari 20, 2023 @ 3:31 am
Hoi Janette, dankjewel altijd leuk om te horen dat een recept in de smaak valt. Je hebt er een culinair feestje van gemaakt zo te lezen.
Groetjes, Hanneke
Trudie jansen
november 27, 2023 @ 9:22 pm
Geweldig lekker de zalm was zo zacht
Hanneke de Jonge
november 28, 2023 @ 10:55 am
Dankjewel Trudie, altijd fijn om te vernemen dat iets gesmaakt heeft.
Groetjes, Hanneke
John Fermont
mei 11, 2024 @ 11:53 am
Hoi Hanneke
Hebben allemaal genoten van de zalm ,voor Moederdag
11-05-2024
Groetjes
Hanneke de Jonge
mei 12, 2024 @ 6:42 am
Hoi John, dat is heel fijn om te horen. Dankjewel voor het delen.
Groetjes, Hanneke
Rob
november 9, 2024 @ 9:17 am
Dit recept gisteren gemaakt.
Hele zalmzijde met huid is momenteel bij de Lidl in de aanbieding voor 17,90 per kilo.
Dat is dus een koopje!
Heb een stuk van de zalm moeten halen omdat die langer bleek dan de bakplaat.
Vraagje over de 3 lagen aluminiumfolie:
Wanneer ik die op elkaar leg, dan krijg ik de folie niet helemaal zodat de zalm dicht is.
Leg ik ze iets uit elkaar komt later helaas toch nog het botermengsel op de bakplaat.
Kun je dit nog even toelichten aub?
Verder is dit recept verrukkelijk !
Echt genoten, het heeft ook niet meer nodig dan dit.
Bedankt op naar het oosters zalmpakket.
(ps: zie daar de vragen)
Hanneke de Jonge
november 9, 2024 @ 9:56 am
Hallo Rob, leuk om te horen dat je dit recept gemaakt hebt en dat je het lekker vond. Ik koop de zalm ook altijd als het in de aanbieding is 🙂
Zalm inpakken: Leg hiervoor drie vellen aluminiumfolie iets overlappend op de bakplaat, maar zorg ervoor dat je de zalm nog wel kunt inpakken.
Hoop dat dit beter gaat en dankjewel.
Groetjes, Hanneke