De beste kippensoep heeft niet veel nodig, alleen mals gepocheerde kip en een goede zelfgemaakte kippenbouillon. Ik heb mijn moeders recept gebruikt en dat was weer het recept van mijn oma. Deze grootmoeders kippensoep is een eenvoudige combinatie die een gezellige knuffel is voor je smaakpapillen en de beste vorm van immuniteits-boost. Ik maak nu al jaren precies deze kippensoep. Het is mijn favoriete recept als het koude weer toeslaat en ik zin heb in iets lichts, voedzaams, voedzaams en warms.

 

Wat is het geheim van het maken van een fenomenale kippensoep? Mijn antwoord is om de ingrediëntenlijst minimaal en eenvoudig te houden. Deze kippenbouillon is gemaakt van voedzame groenten zoals wortels, prei, selderij en ui, plus verse kruiden. Groenten vormen een groot onderdeel van veel van mijn soeprecepten, van mijn linzensoep tot klassieke groentesoep en gepureerde soepen. En het is de zelfgemaakte bouillon die deze kippensoep echt speciaal en uniek maakt. Voor mij hoeft de kippensoep alleen maar bestaan uit een goede bouillon, kip, vermicelli en peterselie. Als jij wel van groenten in de kippensoep houdt, dan voeg je dat gewoon toe.

 

Kippenbouillon*

 

Voordat je deze grootmoeders kippensoep gaat maken, ga je natuurlijk eerst zelf een lekkere kippenbouillon maken. Dit kan je doen van een grote soepkip, maar ook van kippenbouten. Hoe langer je deze bouillon laat trekken, hoe meer smaak het krijgt.
Hoe jij zelf een goede kippenbouillon kunt maken, lees je hier.

 

Bereid een grote pan hiervan en vries porties in voor andere kippensoep recepten zoals deze:

Ouderwetse Koninginnesoep
Romige kippensoep met zoete aardappel
Kerrie kippensoep met kokosmelk
Romige kippensoep met tortelloni
Kippensoep met wortel, witte bonen en spelt

 

Helpt kippensoep tegen verkoudheid?

 

Hoewel ik geen arts ben, denk ik dat de meesten het erover eens zijn dat kippensoep voedzaam is. En voor mij persoonlijk is het altijd een van mijn favoriete remedies geweest als ik me niet goed voel. De lichte en warme bouillon kalmeert mijn lichaam en de mix van gezonde eiwitten en groenten geeft me de voedingsstoffen die ik nodig heb.
Daarom wordt kippensoep ook wel de Joodse penicilline genoemd.

 

Tips:

 

Neem een (fijne) zeef en plaats er een schone kaasdoek (of theedoek) in. Schenk langzaam de soep door de zeef. Het zorgt er gelijk voor dat het overtollige kippenvet achterblijft.

Laat de soep altijd afkoelen voordat je deze in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaart. Deze soep blijft 4 tot 5 dagen goed, waardoor het de perfecte gezonde maaltijd is om snel op te warmen en de hele week van te genieten!

Of vries het (in porties) in zodat je later nog kunt genieten van deze soep.
Restjes blijven tot wel 3 maanden goed in de vriezer.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Grootmoeders kippensoep: