Grootmoeders kippensoep. De beste kippensoep heeft niet veel nodig, alleen mals gepocheerde kip en een goede zelfgemaakte kippenbouillon.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 ltr kippenbouillon*
- 1 soepkip (1,2 kg)
- 100 gr vermicelli
- 2 el peterselie
Breng de bouillon met de kip in een soeppan aan de kook. Schep het schuim eraf.
Laat circa 1 uur trekken op een lage stand tot het vlees van de kip loslaten. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
Zeef de bouillon** en giet de bouillon terug in de soeppan en voeg de vermicelli toe. Kook dit volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pluk intussen het kippenvlees van de botten, snijd het kleiner en voeg toe aan de soep. Warm nog even door.
Proef of de smaak van de soep naar wens is. Voeg eventueel extra peper en/of zout toe.
Schep de soep in soepborden of kommen en garneer met gehakte peterselie.