Ga terug
–+ personen
Grootmoeders kippensoep. De beste kippensoep heeft niet veel nodig, alleen mals gepocheerde kip en een goede zelfgemaakte kippenbouillon.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 ltr kippenbouillon*
  • 1 soepkip (1,2 kg)
  • 100 gr vermicelli
  • 2 el peterselie

Instructies
 

  • Breng de bouillon met de kip in een soeppan aan de kook. Schep het schuim eraf.
  • Laat circa 1 uur trekken op een lage stand tot het vlees van de kip loslaten. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  • Zeef de bouillon** en giet de bouillon terug in de soeppan en voeg de vermicelli toe. Kook dit volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Pluk intussen het kippenvlees van de botten, snijd het kleiner en voeg toe aan de soep. Warm nog even door.
  • Proef of de smaak van de soep naar wens is. Voeg eventueel extra peper en/of zout toe.
  • Schep de soep in soepborden of kommen en garneer met gehakte peterselie.