Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken.
Serveer de koolrolletjes met rijst of stokbrood en een lekkere salade.
In Nederland worden heel veel koolsoorten geteeld, maar men koopt tegenwoordig weinig een hele kool. Vooral nu alles voorgesneden en verpakt in de supermarkten ligt, gaat men voor het gemak. Koop eens een hele kool en maak daar iets lekkers mee. Het voordeel van een hele kool is, dat als je niet alles hiervan gebruikt, je deze best nog een tijdje kunt goed houden in de koelkast en daarna weer een keer gebruikt voor een ander recept. In mijn blog koolsoorten kan je alles lezen over de verschillende soorten kool.
Chinese kool
De rest van de Chinese kool kan je weer gebruiken in deze heerlijke Chinese koolsalade met mandarijn