Ik ben gek op de klassieke salade Caprese. Maar zo in het najaar of winter wordt deze salade niet vaak gegeten bij ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb deze geroosterde tomaten Caprese salade gemaakt en dat is een prima alternatief voor de klassieker.
Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter en krijgen nog meer smaak.
Ik heb Red Pearl tomaatjes voor dit recept gebruikt, die hebben een mooi klein formaat en zijn al lekker zoet van zichzelf. Gebruik geen onrijpe of grote tomaten, dat komt deze salade niet ten goede. In plaats van mozzarella heb ik burrata gebruikt. Dit is een romige versie van mozzarella. Als je deze niet kunt vinden, gebruik dan een lekkere buffalo mozzarella hiervoor in de plaats.
Serveer dit gerecht als lunch of als voorgerecht. Lekker erbij is een geroosterde boterham, maar dat hoeft niet.
Pesto*
Natuurlijk serveer je hier zelfgemaakte pesto bij en geen kant-en-klaar potje uit de winkel! Het recept voor de pesto kan je hier vinden.