Geroosterde tomaten Caprese salade. Ik ben gek op de klassieke salade Caprese, alleen eet die ik 's winters niet. Maar deze geroosterde tomaten Caprese salade is erg geschikt om te eten op koudere dagen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 500 gr kleine tomaatjes
- olijfolie
- zout
- 6 takken tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 buffalo burrata
- peper en zout
- 3 el pesto*
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje. Verdeel de tomaatjes hierop en giet er behoorlijk wat olijfolie over.
Bestrooi met zout en verdeel de tijmtakjes erop en de geraspte knoflook. Hussel alles even door elkaar met je handen en schuif de ovenplaat in de oven.
Rooster de tomaatjes ongeveer 40-45 minuten tot ze een beetje zacht en lekker geroosterd zijn. Haal de tomaatjes uit de oven en laat iets afkoelen.
Breek de burrata in stukken en leg dit op een groot bord (of 2 kleinere borden). Verdeel de tomaatjes over het bord.
Schep het vocht van de ovenplaat hierover en bestrooi met peper en zout. Lepel er de pesto over.
Serveer eventueel met geroosterd brood.