Dit is weer eens een hele andere manier om groene asperges te bereiden. Niet moeilijk, de oven doet namelijk het werk voor je. Met maar een paar ingrediënten tover je hele smakelijke asperges uit de oven. Groene asperges zijn supergezond, ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog ontzettend lekker, zeker als je deze geroosterde groene asperges met nagelkaas uit de oven maakt.
Hubbie was op een inspiratietoer van FlevoFood door Friesland geweest. Daar bezochten zij o.a. de Kaasmakerij Buurvrouw Durkje. Natuurlijk kon hij het niet laten om echte Friese nagelkaas mee te nemen. Natuurlijk lekker op brood of zo uit het vuistje, maar ja ik wilde er nog iets meer mee doen. Dus geraspt over de geroosterde asperges en het resultaat mocht er zijn. Als je geen nagelkaas in huis hebt, kan je natuurlijk ook een stukje oude kaas raspen over de asperges.
Groene asperges
Deze groene asperges komen uit onze mooie Flevopolder. Ben jij ook zo gek op groene asperges? Dan heb ik nog veel meer recepten voor jou. Zoals o.a. deze Groene salade van rucola, groene asperges, garnalen en dille, die moet je ook eens proberen!
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Geroosterde Groene Asperges met Nagelkaas:
Ingrediënten
- 500 gr groene asperges
- 2 el olijfolie
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- peper en zout
- oude nagelkaas
- 2 el amandelsnippers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
- Snijd of breek de harde uiteinden van de asperges en spoel ze schoon. Leg de asperges dan op de ovenplaat en giet er de olijfolie en citroensap erover. Bestrooi met peper en zout.
- Schuif de plaat in de oven en rooster de asperges in ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal de asperges dan uit de oven en leg ze op een bord of schaal.
- Rasp de citroen en nagelkaas boven de asperges en bestrooi met de amandelsnippers.
- Serveer direct.