Geroosterde groene asperges met nagelkaas. Dit is echt de lekkerste manier om groene asperges te bereiden. Maak ze eens deze geroosterde groene asperges met nagelkaas en proef het zelf!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 500 gr groene asperges
- 2 el olijfolie
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- peper en zout
- oude nagelkaas
- 2 el amandelsnippers
Verwarm de oven voor op 210˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
Snijd of breek de harde uiteinden van de asperges en spoel ze schoon. Leg de asperges dan op de ovenplaat en giet er de olijfolie en citroensap erover. Bestrooi met peper en zout.
Schuif de plaat in de oven en rooster de asperges in ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal de asperges dan uit de oven en leg ze op een bord of schaal.
Rasp de citroen en nagelkaas boven de asperges en bestrooi met de amandelsnippers.
Serveer direct.