Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik die maar voor de salade. Maar natuurlijk wilde ik meer doen met deze peulvruchten, het is deze heerlijke gemengde bonenschotel met rookworst geworden. Stevige kost met smaken uit de Mediterraanse keuken. Serveer de bonenschotel met stokbrood.
Ik heb deze boontjes van te voren gekookt, maar als jij dit teveel werk vindt, koop dan lekker verschillende boontjes uit blik. De rookworst en salami geven heel veel smaak aan de bonenschotel, ik heb een verse grove rookworst gebruikt hiervoor. Die hoef je niet van te voren te koken, door het stoven in de saus wordt de worst vanzelf gaar.
Gemengde boontjes
De boontjes heb ik ook gebruikt in deze heerlijke Italiaanse gemengde bonensalade.