Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je niet keiharde asperges hoeft te eten. Of je moet ze zolang grillen in de pan dat ze daardoor wat zachter worden.

Koop wel de Nederlandse asperges en in het seizoen.

 

Burrata is een soort mozzarella maar dan veel romiger. Dit komt omdat er naderhand nog room in het kaasje gespoten wordt. Het romige van dit kaasje is een goddelijke combinatie met de grillsmaak van de asperges. En je maakt het helemaal af met die mooie groene pistachenoten, peterselie en citroenrasp. De gegrilde groene asperges met burrata is dus een perfecte combi!
Als je dit gerecht voor 4 personen wilt maken, neem dan 500 gram asperges en een grote burrata.

 

Burrata

 

Lekker hè die burrata? Nou deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen is ook zo’n goede combi. Probeer dat ook eens.

En zoek nog even verder op de site voor meer heerlijke burrata recepten.

Gegrilde groene asperges met burrata. Heerlijk gerechtje met die lekkere zachte kaas en krokantje van de pistachenoten. Serveer het als voorgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr groene asperges
  • 1 kleine (150 gr) burrata
  • 15 gr pistachenoten
  • 5 takken peterselie
  • 1 el citroenrasp
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breek de harde onderkantjes van de asperges af en kook ze ongeveer 4-5 minuten in gezouten water. Giet ze af.
  • Zet een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet een beetje olijfolie over de asperges en leg ze dan in de hete grillpan. Grill ze rondom in de pan.
  • Hak ondertussen de pistachenoten grof alsmede de peterselieblaadjes.
  • Leg de gegrilde asperges op een bord, scheur de burrata iets doormidden en leg deze ernaast.
  • Bestrooi het gerecht met de pistachenoten en peterselieblaadjes en giet er wat lekkere olijfolie over.
  • Rasp de citroen erboven en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout uit de molen. Serveer direct.

4 reacties

  1. Heerlijk gerecht! Vanavond gegeten, als ik een foto zou kunnen plaatsen hier had ik dat zeker gedaan. Thanks voor deze inspiratie!! 🙂

  2. Dankjewel Louise, altijd leuk om te vernemen dat iemand mijn recept gemaakt heeft en dat het lekker was.

  3. Dankje voor dit recept, en de combinatie van asperges en burrata is heerlijk! De groene asperges in de airfryer gedaan, 190 graden voor 9-10 minutes, en waren echt perfect

  4. Dankjewel Vincent, super fijn om te horen en wat een goede tip van de airfryer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating