Gegrilde groene asperges met burrata. Heerlijk gerechtje met die lekkere zachte kaas en krokantje van de pistachenoten. Serveer het als voorgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 350 gr groene asperges
- 1 kleine (150 gr) burrata
- 15 gr pistachenoten
- 5 takken peterselie
- 1 el citroenrasp
- peper en zout
- olijfolie
Breek de harde onderkantjes van de asperges af en kook ze ongeveer 4-5 minuten in gezouten water. Giet ze af.
Zet een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet een beetje olijfolie over de asperges en leg ze dan in de hete grillpan. Grill ze rondom in de pan.
Hak ondertussen de pistachenoten grof alsmede de peterselieblaadjes.
Leg de gegrilde asperges op een bord, scheur de burrata iets doormidden en leg deze ernaast.
Bestrooi het gerecht met de pistachenoten en peterselieblaadjes en giet er wat lekkere olijfolie over.
Rasp de citroen erboven en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout uit de molen. Serveer direct.