Gebakken Rijst met Wortel, Broccoli en Ei

Deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei is een simpel en snel te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak met dit gerecht je restjes gekookte rijst en restjes (rauwe) groente op. Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, etc. Maakt niet uit, wat jij lekker vind en wat jij nog in de koelkast hebt liggen.
Ik heb de broccoli met stronk en al gebruikt. Schil de stronk wel even voordat je hem in stukken snijdt.

Alternatief voor rijst

Deze Nasi gemaakt van bloemkool rijst is een goed alternatief als je geen rijst wilt gebruiken. Probeer het eens.

Tips:

  • In plaats van sojasaus kan je ook zoute ketjap gebruiken als je dat in een keukenkastje hebt staan.
  • En de sambal in deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei kan je vervangen door een fijngesneden rode peper.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Gebakken Rijst met Wortel, Broccoli en Ei:

Gebakken rijst met wortel, broccoli en rijst. Maak eens een snel doordeweeks gerecht van restjes rijst en groenten die je nog in de koelkast hebt staan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch, Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • zonnebloemolie
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 winterwortel
  • 1 stronkje broccoli
  • 200 gr gekookte rijst
  • 1 tl sambal
  • 4 el sojasaus (of zoute ketjap)
  • 4 eieren
  • 2 lente-uien, in dunne ringen

Instructies
 

  • Bak de spekreepjes krokant in een grote wok met een scheutje olie. Voeg dan de ui toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
  • Schil ondertussen de wortel en snijd deze en de broccoli in stukken. Hak de groente fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, wortel en broccoli toe en bak dit om hoog vuur mee.
  • Doe dan de gekookte rijst erbij en bak dit even mee, breng op smaak met sambal en sojasaus.
  • Bak ondertussen de eieren in een bakpan.
  • Schep de rijst in een kom of op een bord en serveer met een gebakken spiegelei en wat lente-ui erover.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating