Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed idee.
Een frittata is even lekker als gezond, of je het nu serveert voor een eenvoudig diner of een lunch. Een stevige, groenterijke frittata die geschikt is voor elk seizoen.
Frittata
Een Frittata, wat zich in het Italiaans vertaalt naar ‘gefrituurd’, is een gerecht op basis van eieren. Hoewel het op een omelet, korstloze quiche en Spaanse tortilla lijkt, onderscheidt een frittata zich door de manier waarop hij wordt bereid. Frittata’s zijn over het algemeen dikker dan omeletten.
Een frittata wordt gemaakt met exact dezelfde ingrediënten als een omelet, maar hier is de melk, of liever de room, cruciaal. Voor elke dozijn eieren die je gebruikt, heb je een half kopje zuivel nodig. Frittata’s worden gebakken in een ovenbestendige koekenpan, omdat ze op de kookplaat worden gestart en vervolgens in de oven worden afgewerkt. Dit is om de kenmerkende gouden korst van de frittata te verkrijgen. Terwijl omeletten doorgaans worden gemaakt om er maar één persoon te serveren, kunnen frittata’s er één of meerdere serveren.
Groenten
Zowat elke groente kan in een frittata worden verwerkt en toch worden wintergroenten vaak vergeten als kanshebber. Spruitjes en koolraap zijn de perfecte seizoens-keuze. Door ze tot te stoven tot ze zacht zijn, smelten ze praktisch in de frittata. De zoetheid van de koolraap en spruitjes wordt gecompenseerd door het frisse in de vorm van geitenkaas. Wat resulteert in een frittata die ultra hartig en bevredigend is.
Het is een eenvoudig recept vol smaken die zo goed bij elkaar passen. Iets leuks en anders om jouw dagelijkse routine te veranderen. Je kunt deze frittata serveren met wat brood of een salade om het een complete maaltijd te maken!
Als je op zoek bent naar meer eierrecepten, zijn hier een paar favorieten:
Spaanse aardappel omelet
Boerenomelet
Aardappel omelet met forel en tomaatjes
Omelet met koolraap en chorizo
Frittata met groene asperges en geitenkaas
Spaanse tortilla met chorizo en mosselen
Vegetarische Foe Yong Hai
Klassieke quiche Lorraine
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.