Frittata met koolraap en spruitjes. Voor deze omelet kan je natuurlijk ook allerlei andere groenten die in het seizoen zijn gebruiken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- ½ koolraap
- 150 gr spruitjes
- 2 el roomboter
- 5 eieren
- 2 el room
- 60 gr zachte geitenkaas
- 2 el gehakte kruiden
- peper en zout
Schil de koolraap en snijd deze in kleine blokjes. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Hak de peterselieblaadjes fijn.
Bak de koolraapblokjes en spruitjes in boter met deksel op de pan tot ze gaar en licht gekaramelliseerd zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
Klop de eieren met peper, zout en 2 eetlepels room.
Giet het mengsel over de groente en spreid het goed in de pan.
Laat verder garen met deksel op de pan en op zacht vuur tot ook de bovenkant stolt.
Of zet de pan in een hete oven om verder te garen.
Garneer de frittata met verkruimelde geitenkaas en gehakte groene kruiden.