Fluweelzacht Limoendessert in een Glaasje

Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de beroemde Key Lime Pie. Misschien ken je de Lemon Posset wel, maar ik heb limoenen in plaats van citroenen gebruikt. Het is een fluweelzacht limoendessert in een glaasje geworden. Fluweelzacht is het zeker. Het zuur van de limoenen (of citroenen) zorgt ervoor dat de room dik wordt.

Double cream

Je hebt er eigenlijk double cream voor nodig, maar die is moeilijk te vinden in de supermarkt. Om dit na te bootsen heb ik mascarpone gemengd met slagroom om aan het vetpercentage te komen wat nodig is voor dit dessert.
Het is een lekker romig en friszuur nagerecht. Serveer het in kleine glaasjes, want het is natuurlijk wel erg machtig!

Het is super simpel en snel om te maken, maar je moet er wel bij blijven. Ten eerste omdat de room kan overkoken of verbranden en ten tweede dat het niet gaat schiften. Volg het recept, dan komt het goed. Maak het de avond of ochtend van te voren klaar en je zult de avond zelf smullen.

Engelse klassiekers

En nog zulke heerlijk Engels toetjes zijn deze Eton Mess, Sticky Toffee Pudding en Queen of puddings nagerecht

Tips:

  • Voor 120 ml limoensap, heb je drie limoenen nodig. En de rasp is van 1 limoen.
  • Als je de mascarpone met de room mengt, lijkt het eerst te gaan schiften, dit is niet zo. Door het koken mengt de mascarpone goed met de room.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Fluweelzacht Limoendessert in een Glaasje:

Fluweelzacht limoendessert in een glaasje. Misschien ken je de citroen posset wel. Deze fluweelzacht limoendessert in een glaasje is een variant ervan gemaakt met limoen. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 4 uur 12 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gr kristalsuiker
  • 120 ml limoensap
  • 1 el limoenrasp
  • 100 gr frambozen

Instructies
 

  • Doe de mascarpone, slagroom en suiker in een grote pan en zet dit op laag vuur. Meng het voorzichtig door elkaar met een houten pollepel.
  • Zet het vuur dan hoger tot het mengsel gaat koken (blijf wel goed op bodem roeren), zet het vuur dan lager en laat 2 minuten zachtjes koken tot alles goed gemengd is.
  • Haal de pan van het vuur en laat een half minuutje staan. Roer nu voorzichtig de limoensap en rasp erdoor. Giet het mengsel in zes kleine glaasjes en laat op het aanrecht afkoelen.
  • Als het afgekoeld is, zet de glaasjes dan (afgedekt) in de koelkast en laat ongeveer 4 uur opstijven.
  • Serveer de glaasjes met een paar frambozen erop.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating