Ga terug
–+ servings
Fluweelzacht limoendessert in een glaasje. Misschien ken je de citroen posset wel. Deze fluweelzacht limoendessert in een glaasje is een variant ervan gemaakt met limoen. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 4 uur 12 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gr kristalsuiker
  • 120 ml limoensap
  • 1 el limoenrasp
  • 100 gr frambozen

Instructies
 

  • Doe de mascarpone, slagroom en suiker in een grote pan en zet dit op laag vuur. Meng het voorzichtig door elkaar met een houten pollepel.
  • Zet het vuur dan hoger tot het mengsel gaat koken (blijf wel goed op bodem roeren), zet het vuur dan lager en laat 2 minuten zachtjes koken tot alles goed gemengd is.
  • Haal de pan van het vuur en laat een half minuutje staan. Roer nu voorzichtig de limoensap en rasp erdoor. Giet het mengsel in zes kleine glaasjes en laat op het aanrecht afkoelen.
  • Als het afgekoeld is, zet de glaasjes dan (afgedekt) in de koelkast en laat ongeveer 4 uur opstijven.
  • Serveer de glaasjes met een paar frambozen erop.
  • Enjoy!