Curry met kikkererwten en zoete aardappelen

Ik heb al diverse curry’s op de site staan, maar deze vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen is ook niet te versmaden. En wat denk je, het is ook nog eens een vegan gerecht. Het is een echte comfortfood, vol met lekkere ingrediënten die goed voor je zijn. Zoals de vezels in vitaminen in de zoete aardappel en de proteine in kikkererwten en het ijzer van de spinazie. Klinkt goed toch?

 

Curry

 

Je kunt natuurlijk zelf een currypasta maken door diverse specerijen en verse kruiden te mixen tot een pasta. Ik heb voor het gemak een potje Patak’s milde currypasta* gebruikt. Ten eerste omdat ik die zo lekker vind en ten tweede omdat je dan snel klaar bent. En daarom is dit een snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Je hebt diverse soorten currypasta’s van dit merk zoals een Tikka Masala, Korma, Tandoori en Madras curry. Je kunt ze eigenlijk allemaal wel gebruiken in dit gerecht. Misschien heb jij wel een potje staan in jouw keukenkastje of gaat jouw voorkeur uit naar een bepaald soort curry.

 

In plaats van zoete aardappelen, kan je ook pompoen of wortelen gebruiken in deze curry. Of een andere groente die jij lekker vindt, zoals bijvoorbeeld bloemkool, broccoli, aubergine, etc. Het is een basisrecept van een kikkererwtencurry die jij kunt aanvullen naar eigen smaak.
Het gerecht is voor vier personen, ben jij maar met z’n tweeën, vries de rest dan in en dan heb je een volgende keer een lekker portie klaar staan in de vriezer.

 

En ik heb nog meer lekkere vegetarische curry’s voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Curry met regenboog snijbiet en noedels, Aubergine curry met zilvervliesrijst, Vegetarische Paneer en rode bieten curry of Eiercurry? Ga jij die ook een keer proberen?

 

Wat eten we erbij?

 

Je kunt er zelfgemaakt Naanbrood bij eten. Maar je kunt het ook serveren met gekookte rijst en/of een raita (dit is een yoghurtdip met komkommer en munt).

 

Tip:

 

Vang het dikke vocht (aquafaba) wat in de pot kikkererwten zit op. Hier kan je weer heerlijke recepten van maken zoals deze Schuimpjes of deze luchtige Chocolademousse. Lekker om na deze maaltijd te nuttigen.

 

 

Recept Curry met kikkererwten en zoete aardappelen:

Curry met kikkererwten en zoete aardappelen. Een heerlijke vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappel die ook nog eens vegan is.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien
  • 3 lenteuien
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 pot (500 gr) kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypasta*
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 100 gr baby spinazie
  • 5 takken verse koriander
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Snijd de rode ui en de lenteuien in dunne ringen. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 2 centimeter. Giet de kikkererwten af in een zeef.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien ongeveer 5 minuten. Voeg dan de lenteui toe en bak dit ook nog 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Doe nu de currypasta erbij en bak dit even mee met de uien. Nu gaan de zoete aardappelblokjes erbij, meng dit door het uienmengsel.
  • Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng het aan de kook. Zet het vuur dan zachter en laat dan 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel zacht is.
  • Meng als laatste de spinazieblaadjes erdoor. Snijd de limoen doormidden en knijp een halve limoen uit boven het gerecht. Als de curry te droog lijkt, kan je nog iets water toevoegen.
  • Giet nog een beetje kokosmelk over de curry.
  • Hak de koriander grof en meng dit op het allerlaatst door de curry.
  • Snijd de andere helft van de limoen in plakjes en serveer dit apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating