Ga terug
–+ personen
Curry met kikkererwten en zoete aardappelen. Een heerlijke vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappel die ook nog eens vegan is.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien
  • 3 lenteuien
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 pot (500 gr) kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypasta*
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 100 gr baby spinazie
  • 5 takken verse koriander
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Snijd de rode ui en de lenteuien in dunne ringen. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 2 centimeter. Giet de kikkererwten af in een zeef.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien ongeveer 5 minuten. Voeg dan de lenteui toe en bak dit ook nog 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Doe nu de currypasta erbij en bak dit even mee met de uien. Nu gaan de zoete aardappelblokjes erbij, meng dit door het uienmengsel.
  • Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng het aan de kook. Zet het vuur dan zachter en laat dan 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel zacht is.
  • Meng als laatste de spinazieblaadjes erdoor. Snijd de limoen doormidden en knijp een halve limoen uit boven het gerecht. Als de curry te droog lijkt, kan je nog iets water toevoegen.
  • Giet nog een beetje kokosmelk over de curry.
  • Hak de koriander grof en meng dit op het allerlaatst door de curry.
  • Snijd de andere helft van de limoen in plakjes en serveer dit apart erbij.