Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes met dragee eitjes. Die dragee eitjes vonden ze zo lekker, dat ik moest opletten dat ze al niet op waren voordat ze op de cupcakes kwamen.

 

Cupcakes

 

Muffins vind ik zelf erg makkelijker om te maken, vooral omdat het niet zo nauwkeurig luistert met de ingrediënten. Je mengt alles door elkaar en bakken maar. Meestal mislukt dit niet.
Cupcakes lijken op muffins maar het verschil is dat je muffins als ontbijt of tussendoortje kunt eten en cupcakes zijn echt een soort mini gebakjes met de structuur van cake. Cupcakes hebben meestal een platte bovenkant, waardoor ze goed versierd kunnen worden.
Muffins hebben een grovere structuur en hebben niet de structuur van een cake. Ze hebben na het bakken een bol bovenkantje.
Cupcakes worden altijd gemaakt van boter, eieren, suiker en bloem.
Muffins bevatten wel boter of andere vetstof, minder suiker en vaak ook nog een melkproduct. Ook wordt het beslag op verschillende manier gemixt.

 

Dragee eitjes

 

Dragee eitjes worden ook wel kievitseitjes genoemd omdat ze daar een beetje op lijken. Het zijn pralinée eitjes met een gekleurd suikerlaagje. Lekker knapperig van buiten en een zachte vulling met hazelnootpraline vanbinnen.
Je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes gebruiken of andere Paas chocolade zoals Paashaasjes of lammetjes. Wat jij maar leuk vindt.

 

Tips:

 

In plaats van roomboter kan je ook margarine, een vegetarische boter of een olie gebruiken in de cupcakes.

En ik heb nog veel meer lekkere zoete Paasrecepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes, Paascake met advocaat, Rocky road met Paaseitjes of Vogelnestje met Paaseitjes.

 

 

Recept Cupcakes met dragee eitjes:

Cupcakes met dragee eitjes. Omdat het binnenkort Pasen is, heb ik met de kleindochters lekkere cupcakes met dragee eitjes gemaakt. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr roomboter, zacht
  • 125 gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 el melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 100 gr roomboter, zacht
  • 200 gr roomkaas
  • 125 g poedersuiker
  • groene kleurstof
  • dragee eitjes

Instructies
 

  • Cupcakes: Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Doe de papieren cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm.
  • Klop de boter en suiker luchtig in een kom met een mixer en voeg dan de eieren toe.
  • Meng al kloppend het bakmeel en een snufje zout toe.
  • Voeg als laatste de melk toe tijdens het kloppen.
  • Verdeel het mengsel in de cupcake vormpjes, vul ze driekwart vol hiermee.
  • Bak de cupcakes in 20-22 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen.
  • Topping: Klop de roomboter, roomkaas en de poedersuiker met een mixer luchtig. Proef of je het zoet genoeg vindt.
  • Meng er zoveel groene kleurstof door tot jij de kleur goed vindt.
  • Doe de topping in een spuitzak met een kartelmondje en spuit dit op de cupcakes.
  • Versier met dragee of chocolade eitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating