Ga terug
+ personen
Cupcakes met dragee eitjes. Omdat het binnenkort Pasen is, heb ik met de kleindochters lekkere cupcakes met dragee eitjes gemaakt. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr roomboter, zacht
  • 125 gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 el melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 100 gr roomboter, zacht
  • 200 gr roomkaas
  • 125 g poedersuiker
  • groene kleurstof
  • dragee eitjes

Instructies
 

  • Cupcakes: Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Doe de papieren cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm.
  • Klop de boter en suiker luchtig in een kom met een mixer en voeg dan de eieren toe.
  • Meng al kloppend het bakmeel en een snufje zout toe.
  • Voeg als laatste de melk toe tijdens het kloppen.
  • Verdeel het mengsel in de cupcake vormpjes, vul ze driekwart vol hiermee.
  • Bak de cupcakes in 20-22 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen.
  • Topping: Klop de roomboter, roomkaas en de poedersuiker met een mixer luchtig. Proef of je het zoet genoeg vindt.
  • Meng er zoveel groene kleurstof door tot jij de kleur goed vindt.
  • Doe de topping in een spuitzak met een kartelmondje en spuit dit op de cupcakes.
  • Versier met dragee of chocolade eitjes.