Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?

Chocoladetaart zonder bloem

Bakken maar

Zoals jullie misschien al eens eerder gelezen hebben, ben ik niet zo van het bakken. Maar heel af en toe waag ik mij eraan. En ondanks dat ik niet zo’n zoetekauw ben, vind ik de baksels dan toch wel erg lekker. Ja anders zou ik het ook niet maken natuurlijk.
Ik volg altijd trouw Heel Holland Bakt en vind het geweldig om te zien wat ze allemaal bakken in die tent. Brood, koekjes, taarten, etc. Te gek om te zien, maar meestal denk ik dan wel oh dat kan ik niet.

Dus daarom daag ik mezelf af en toe uit om het toch te proberen. Dus als je onder zoete lekkernijen zoekt op de website kan je toch wel wat baksels vinden van mij.

Ik ben wel gek op chocolade, dit is naast ijs een van mijn guilty pleasures. Misschien toch wel een zoetekauw (haha). Dus chocoladetaart wordt het dus vandaag. In deze chocoladetaart heb ik geen cacaopoeder gebruikt maar heel veel pure chocolade. Gebruik wel chocolade met minimaal 70% cacao. Tenminste als je van een lekkere donkere chocoladetaart houdt.
Het amandelmeel die ik gebruikt heb, koop ik altijd in een Turkse winkel. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. En als je dan toch eens naar een Turkse winkel gaat, dan kan je hier lezen wat ik daar nog meer koop.

Houd je van bakken? Hier hebben we nog een heerlijk recept voor je, namelijk deze heerlijke Aardbeien crumble koek

Serveer de taart met verse frambozen, maar ander fruit in het seizoen zoals aardbeien, kersen, bramen of mangoblokjes erop is ook erg lekker.

Chocoladetaart zonder bloem

Tips:

  • In plaats van rietsuiker kan je ook palmsuiker gebruiken.
  • Ik heb een springvorm van 22 cm doorsnee gebruikt voor dit recept.
  • Als de taart is afgekoeld, kan je deze versieren met slagroom en/of chocoladeschaafsel of vers fruit naar keuze.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Chocoladetaart zonder bloem:

Chocoladetaart zonder bloem. Een feestelijke taart gemaakt zonder bloem. Hiervoor in de plaats heb ik amandelmeel gebruikt. Lekkere smeuiige chocoladetaart.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 2 el espresso
  • 200 gr koude boterblokjes
  • 6 eieren
  • 175 gr rietsuiker (of palmsuiker)
  • 1 tl vanillesuiker
  • 250 gr amandelmeel
  • cacaopoeder
  • 1 doosje frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 ̊C. Vet de springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met blokjes boter au-bain-marie boven een pan heet water (zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt anders wordt de chocolade te heet).
  • Voeg de koffie toe, roer de chocolade door terwijl dit langzaam smelt.
  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in ongeveer 7 minuten luchtig.
  • Haal de schaal met de gesmolten chocolade van de pan en meng dit voorzichtig door de luchtige eieren. Spatel dan het amandelmeel erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de springvorm, dek het af met aluminiumfolie en bak de taart ongeveer 50-60 minuten in de oven. Check na 50 minuten met een satéprikker of de taart gaar is.
  • Haal de taart dan uit de oven en laat het afkoelen. Als de taart is afgekoeld, bestrooi het dan met cacaopoeder en versier het met het fruit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating