Chocoladetaart zonder bloem. Een feestelijke taart gemaakt zonder bloem. Hiervoor in de plaats heb ik amandelmeel gebruikt. Lekkere smeuiige chocoladetaart.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 250 gr pure chocolade
- 2 el espresso
- 200 gr koude boterblokjes
- 6 eieren
- 175 gr rietsuiker (of palmsuiker)
- 1 tl vanillesuiker
- 250 gr amandelmeel
- cacaopoeder
- 1 doosje frambozen
Verwarm de oven voor op 170 ̊C. Vet de springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de chocolade met blokjes boter au-bain-marie boven een pan heet water (zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt anders wordt de chocolade te heet).
Voeg de koffie toe, roer de chocolade door terwijl dit langzaam smelt.
Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in ongeveer 7 minuten luchtig.
Haal de schaal met de gesmolten chocolade van de pan en meng dit voorzichtig door de luchtige eieren. Spatel dan het amandelmeel erdoorheen.
Giet het mengsel in de springvorm, dek het af met aluminiumfolie en bak de taart ongeveer 50-60 minuten in de oven. Check na 50 minuten met een satéprikker of de taart gaar is.
Haal de taart dan uit de oven en laat het afkoelen. Als de taart is afgekoeld, bestrooi het dan met cacaopoeder en versier het met het fruit.