Ga terug
+ servings
Chocoladetaart zonder bloem. Een feestelijke taart gemaakt zonder bloem. Hiervoor in de plaats heb ik amandelmeel gebruikt. Lekkere smeuiige chocoladetaart.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 2 el espresso
  • 200 gr koude boterblokjes
  • 6 eieren
  • 175 gr rietsuiker (of palmsuiker)
  • 1 tl vanillesuiker
  • 250 gr amandelmeel
  • cacaopoeder
  • 1 doosje frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 ̊C. Vet de springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met blokjes boter au-bain-marie boven een pan heet water (zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt anders wordt de chocolade te heet).
  • Voeg de koffie toe, roer de chocolade door terwijl dit langzaam smelt.
  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in ongeveer 7 minuten luchtig.
  • Haal de schaal met de gesmolten chocolade van de pan en meng dit voorzichtig door de luchtige eieren. Spatel dan het amandelmeel erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de springvorm, dek het af met aluminiumfolie en bak de taart ongeveer 50-60 minuten in de oven. Check na 50 minuten met een satéprikker of de taart gaar is.
  • Haal de taart dan uit de oven en laat het afkoelen. Als de taart is afgekoeld, bestrooi het dan met cacaopoeder en versier het met het fruit.