Waarschuwing vooraf: niet maken! Veel te lekker! Haha. Ik mocht twee potten pindakaas ontvangen en wilde daar iets lekkers mee maken. Het was zondag (de enige dag dat wij een toetje eten) en ik had nog een reep chocolade, de pindakaas en slagroom staan. Ging aan de slag en het is uiteindelijk deze heerlijke zondige chocolade pindakaastoetje in een glaasje geworden.
Pindakaas in een dessert
Zoete pindakaas klinkt misschien vreemd in jouw oren, maar geloof me, het is ontzettend lekker. Deze mini pindakaas trifle met een laagje chocoladeganache, pindakaasmousse een dot slagroom erop is het een eenvoudig toetje en de droom van elke pindakaas- en chocoladeliefhebber!
Laagjes chocolade en pindakaas. Twee smaken die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn. Het dessert is romig en redelijk snel te maken.
Ik heb kleine glaasjes gebruikt voor dit zondige toetje. Hoe je het ook wendt of keert, je moet ze zeker eens proberen. Ze zijn te gemakkelijk om ze niet te maken en ze zo snel mogelijk te verslinden.

Ben jij ook zo gek op pindakaas en zoete gerechten? Dan heb ik nog meer lekkere recepten met pindakaas, zoals deze:
Tips:
- Gebruik het liefst pindakaas zonder stukjes pinda voor dit recept.
- Serveer het in kleine glaasjes want het is een machtig toetje.
- Ik had dit toetjes koud uit de koelkast geserveerd, maar toen was de ganache een beetje stevig geworden. Dus ik denk dat je dit het beste op kamertemperatuur kunt serveren.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Chocolade pindakaastoetje in een glaasje:
Ingrediënten
Ganache
- 100 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade, gehakt
Mousse
- 150 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 140 gr pindakaas
- 1 tl kaneelpoeder
Topping
- 150 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el gehakte chocolade
- 1 el pinda’s
Instructies
- Breng in een pannetje de 100 ml slagroom aan de kook. Zet het vuur af en doe de gehakte stukjes chocolade erbij. Laat even staan en roer dan tot een gladde ganache.
- Schenk de ganache in 4 glaasjes, laat afkoelen en zet in de koelkast.
- Klop ongeveer 150 ml room met de suiker lobbig, pindakaas en kaneelpoeder op tot er een luchtige mousse ontstaat.
- Lepel of spuit de pindakaasmousse op de chocoladeganache.
- Klop de slagroom voor de topping stijf met de vanillesuiker en lepel hiervan een toef op de pindakaasmousse.
- Strooi er nog wat gehakte chocolade en pinda’s over. Zet tot het serveren afgedekt in de koelkast.
- Als je het toetje eet, lepel van boven naar beneden zodat je van alles wat op je lepeltje hebt.
- mmmm...ik heb je gewaarschuwd!


