Chocolade fudge ijsjes

Dit is zo’n belachelijk makkelijk recept waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt. Maar het is me toch een partij lekker, deze chocolade fudge ijsjes moet je proberen. Vooral als je gek op chocolade en op ijsjes bent, is dit jouw nieuwe verslaving. Want verslavend lekker zijn ze!

 

Ice ice baby

 

Je kunt het bijna geen recept noemen, zo makkelijk zijn deze te lekkere ijsjes te maken. En je hebt deze drie ingrediënten misschien zelfs wel in jouw keukenkastjes staan. Zo niet, ga het dan snel halen want dit ijs moet je proberen. En dan meng je een blik kokosmelk, een blik gecondenseerde melk en wat cacaopoeder met elkaar en giet dit in ijsvormpjes. Je moet wel even geduld opbrengen voordat ze bevroren zijn, maar dan heb je ook wat. Heerlijke ijsjes waarvan je elke dag wel wilt likken. Laat ze iets zachter worden voordat je ze gaat eten, dan lijken ze echt op bevroren chocolade fudge.

 

Wij zijn gek op ijs en daarom kan je ook heel veel verschillende ijssoorten vinden op de site. Zoek ze maar eens op. Of het nu om hele makkelijk te maken ijsjes gaat zoals deze, of ijs waarvoor je een ijsmachine nodig hebt. Maar ik heb ook heel veel ijsrecepten die je kunt maken zonder ijsmachine. Meestal zijn daar de basis ingrediënten gecondenseerde melk en slagroom voor. Met deze twee kan je ook zoveel verschillende ijsjes maken. Zoals bijvoorbeeld deze frisse Key lime pie ijs, Mokka-ijs of Stracciatella ijs.
En ik heb ook hele bijzondere ijsjes erop staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Paarse zoete aardappelijs, Zwarte knoflook ijs met whisky, Dropijs, Matcha wasabi ijs, prachtig roze Ruby chocolade ijs of deze ontzettend makkelijk te maken maar spectaculaire IJscake met karamelsaus? Klinkt niet verkeerd toch.

 

Extra nodig: 10 ijslolly vormpjes

 

 

Recept Chocolade fudge ijsjes:

Chocolade fudge ijsjes. Dit is zo’n belachelijk makkelijk recept waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt. Maar het is me toch een partij lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 uur 5 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik 400 ml kokosmelk
  • 1 blik 400 ml gecondenseerde melk
  • 35 gr cacaopoeder

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk, gecondenseerde melk en cacaopoeder in een kan en mix dit luchtig met een handmixer.
  • Giet het mengsel in ijslolly vormpjes (giet ze niet helemaal vol, want ijs zet uit). Zet ze in de vriezer en laat minimaal 6 uur daar staan om te bevriezen.
  • Als de ijsjes bevroren zijn haal je ze uit de vriezer, zet ze eventjes in heet water waardoor je ze makkelijk eruit haal. Genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating