Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof op tafel en laat iedereen zijn eigen Mexicaans maaltje samenstellen. Zo gezellig!

 

Het is wel een hele lijst met ingrediënten geworden, laat je daardoor alsjeblieft niet afschrikken en probeer dit gerecht eens. Omdat ik niet zo van pakjes en zakjes ben, gebruik ik de specerijen die ik in de kast heb staan. Als jij wel een zakje chili con carne kruidenmix wilt gebruiken omdat je deze specerijen niet in huis hebt, kan ik je natuurlijk niet tegenhouden.

 

Stoofvlees

 

Wij zijn gek op stoofpotjes en die komen dan ook regelmatig op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Marokkaanse runderstoofpot. Ook weer eens een heel ander gerecht.